Ingrediënten

  • 12 grote kastanjechampignons of 4 grote portobello champignons (ongeveer 500g totaal)
  • 200g verse spinazie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50g pijnboompitten
  • 30ml olijfolie
  • 50g paneermeel
  • 10g edelgistvlokken (optioneel, voor een kaasachtige smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • 15g fijngehakte peterselie (voor garnering)
  • Geraspte Vegan mozzarella kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding van de kastanjechampignons:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en hol ze voorzichtig uit met een lepel.
  • Hak de steeltjes fijn en bewaar ze apart.

Voorbereiding van de vulling:

  • Verhit 15ml olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat de knoflook geurig is (ongeveer 1 minuut).
  • Voeg de fijngehakte kastanjechampignonsteeltjes toe en bak ze totdat ze zacht zijn (ongeveer 3-4 minuten).
  • Voeg de spinazie toe en bak deze totdat deze geslonken is (ongeveer 2-3 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster al roerend ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 2-3 minuten). Voeg de geroosterde pijnboompitten toe aan het spinaziemengsel.
  • Haal de pan van het vuur en roer het paneermeel en de (edelgistvlokken optioneel) door het mengsel.

Vullen van de kastanjechampignons:

  • Leg de kastanjechampignons op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Vul elke kastanjechampignon met het spinazie- en pijnboompittenmengsel. Druk de vulling stevig aan zodat deze goed blijft zitten.

Bakken van de kastanjechampignons:

  • Besprenkel de gevulde kastanjechampignons met de resterende olijfolie.
  • Strooi de geraspte Vegan mozzarella kaas erover.
  • Bak de kastanjechampignons in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de ze gaar zijn en de vulling lichtbruin is. 

Serveren:

  • Haal de kastanjechampignons uit de oven 
  • Garneer ze met fijngehakte peterselie en serveer warm.

 

Geniet van deze heerlijke en voedzame gevulde kastanjechampignons als een smaakvolle Vegan tapas optie voor elke gelegenheid!