Hoi!

Graag wil ik mijn persoonlijke ervaringen met je delen over mijn reis naar veganisme. Het begon allemaal als een nieuwsgierigheid naar gezonder eten, maar het groeide al snel uit tot een manier van leven die niet alleen goed is voor mijn gezondheid, maar ook voor onze planeet.

Een Nieuwe Ontdekkingstocht

Plantaardige voeding maakte mij nieuwsgierig maar tegelijkertijd vond ik het ook spannend. Ik bedoel, hoe zou ik kunnen overleven zonder kaas en mijn geliefde cordon bleu? Maar ik besloot het radicaal aan te pakken. Ik ben van de één op de andere dag begonnen met plantaardig te eten. Ik begrijp dat niet iedereen dit op deze manier zal doen. Je kunt natuurlijk ook beginnen met kleine plantaardige veranderingen in je eetgewoontes. Tijdens deze ontdekkingstocht ging er al snel een wereld van heerlijke plantaardige gerechten voor me open. Van kleurrijke groentecurry tot romige avocadotoast, er ging een culinaire wereld voor me open.

Gezondheid en Welzijn

Een van de eerste dingen die ik merkte na mijn overstap naar veganisme was een toename van energie en een algemeen gevoel van welzijn. Mijn huid begon er beter uit te zien en mijn spijsvertering verbeterde aanzienlijk. Ik begon te leren over de vele gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet, zoals een lager cholesterolgehalte en een verminderd risico op bepaalde ziekten. En een leuke bijkomstigheid is dat ik mijn overtollige kilootjes ben kwijtgeraakt toen ik plantaardig ben gaan eten.

De Impact op de Planeet

Maar het ging niet alleen om mijn gezondheid. Naarmate ik meer leerde over de impact van de vlees- en zuivelindustrie op het milieu, voelde ik de drang om mijn steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. De ontbossing, de enorme waterconsumptie en de uitstoot van broeikasgassen door veeteelt waren zaken waar ik niet langer mijn ogen voor kon sluiten. Het onnodig lijden van dieren kon ik niet langer van wegkijken.

De Uitdagingen en Voldoening

Natuurlijk waren er uitdagingen onderweg. Het vinden van veganistische opties in restaurants of tijdens sociale evenementen kon soms lastig zijn. Maar met wat voorbereiding en creativiteit ontdekte ik al snel dat er tal van heerlijke veganistische gerechten te vinden en te maken zijn. De voldoening die ik voelde elke keer dat ik een bewuste keuze maakte, was onbetaalbaar.

Een Stap in de Goede Richting

Nu, heel wat jaren verder, kan ik zeggen dat veganisme niet alleen een eetgewoonte is, maar een levensstijl die mijn waarden weerspiegelt. Het gaat niet om perfectie, maar om bewuste keuzes maken die een positieve impact hebben, hoe klein ook. Of je nu al veganist bent, overweegt om de overstap te maken of gewoon nieuwsgierig bent, ik moedig iedereen aan om de plantaardige wereld te verkennen. Wie weet welke heerlijke ontdekkingen je zult doen!

Tot Slot

Bedankt dat je mijn Vegan reisverhaal hebt gelezen. Laten we samen streven naar een wereld waarin we niet alleen goed voor onszelf zorgen, maar ook voor de planeet die we thuis noemen. Elke stap telt, en ik geloof dat we samen een positieve verandering kunnen maken.

Ik hoop dat dit blog je een inkijkje heeft gegeven in de wereld van veganisme, vanuit een persoonlijk perspectief. Als je meer vragen hebt of meer wilt weten, aarzel dan niet en neem gewoon contact met me op!

Eet smakelijk en geniet van je bewuste keuzes.

 

 

Contact

Praktijkadres Veganvitaal: Laurierberg 28, 4708 LC Roosendaal

E-mailadres: esther@veganvitaal.nl

Telefoonnummer: 06 12837688

Vegan-Friendly-Label