Coaching & Begeleiding

Als voedings- en leefstijlcoach help ik mensen om gezonder te leven met behulp van Acceptance and Commitment Training (ACT). Samen gaan we op weg naar een betere gezondheid en welzijn.

Met ACT leer je omgaan met lastige gedachten en gevoelens die je tegenhouden om je doelen te bereiken. Ik bied begeleiding en ondersteuning bij het onderzoeken van wat echt belangrijk is voor jou en hoe je stappen kunt zetten om daar te komen.

Door middel van praktische oefeningen en gesprekken, help ik je om gezondere eet- en leefgewoonten te ontwikkelen die passen bij je doelen en waarden. We werken samen aan het vergroten van zelfcompassie, veerkracht en motivatie om positieve veranderingen te maken.

Samen bouwen we aan een gezonde en evenwichtige levensstijl die je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel sterker maakt. Met mijn begeleiding en de kracht van ACT, zul je ontdekken hoe je meer voldoening en welzijn kunt ervaren in je leven.

In deze training leer je ten eerste om meer aandacht te hebben voor wat er nu gebeurt, zonder je zorgen te maken over dingen in de toekomst of dingen die al gebeurd zijn. Je leert ook dat het oké is om soms verdrietig, boos of bang te zijn. Je hoeft niet altijd te proberen om deze gevoelens te vermijden. Het helpt je juist om ze gewoon te accepteren en te erkennen dat ze er zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van ACT is het leren om anders naar je gedachten te kijken. In plaats van al je gedachten te geloven, leer je om ze een beetje op afstand te gaan bekijken. Zo kun je zien dat niet al je gedachten altijd waar zijn.

Daarnaast ga je ook nadenken over wat jij echt belangrijk vindt in het leven. Wat zijn jouw waarden en wat wil je bereiken? Dat is belangrijk om te weten, zodat je betere keuzes kunt maken die echt bij je passen.

En tot slot leer je om ook daadwerkelijk stappen te zetten naar de dingen die je belangrijk vindt, zelfs als dat soms best eng of moeilijk is. Dit heet toegewijde actie. Het betekent dat je actie onderneemt en dingen doet die goed zijn voor jou en die passen bij wat jij belangrijk vindt in het leven.

Met al deze dingen samen, word je sterker en kun je beter omgaan met wat er op je pad komt.

Oefeningen

ACT training met behulp van oefeningen draait om het leren accepteren van moeilijke gedachten en gevoelens, en tegelijkertijd stappen te zetten naar een betekenisvol leven. Tijdens de training leer je om bewust te zijn van je gedachten en gevoelens maar je er niet door te laten overweldigen.

Met behulp van deze verschillende oefeningen leer je om te gaan met stress, angst en andere uitdagingen in het leven. Je leert hoe je je meer kunt focussen op wat echt belangrijk voor je is en hoe je acties kunt ondernemen die in lijn liggen met je waarden.

ACT training moedigt je aan om flexibel te zijn en open te staan voor verandering. Door middel van praktische oefeningen, en het definiëren van jou waarden die het uitgangspunt worden om naar je doelen toe te gaan werken. Het helpt je om meer veerkrachtig te worden en een zinvoller en betekenisvoller leven te leiden. Met ACT training kun je leren omgaan met de ups en downs van het leven. Ondanks de uitdagingen die het leven biedt leer je meer mentale veerkracht te ontwikkelen. 

Wil je meer plantgebaseerd eten

Als je meer plantgebaseerd wilt gaan eten maar niet weet hoe je dat moet aanpakken, ben je hier aan het juiste adres! Als jouw voedingscoach sta ik klaar om je te helpen op jouw reis naar een meer plantaardig voedingspatroon.

Samen gaan we op ontdekkingstocht naar nieuwe en smakelijke plantgebaseerde gerechten. Met eenvoudige recepten en handige tips leer je om lekker en voedzaam te eten met minder of geen dierlijke producten.

We kijken naar wat je al eet en welke vervangingen we kunnen vinden om jouw favoriete gerechten plantgebaseerd te maken. Van kleurrijke salades tot hartige stoofpotjes, er zijn zoveel heerlijke opties om te verkennen!

Maar niet alleen dat, we praten ook over de voordelen van een plantgebaseerd dieet voor jouw gezondheid, de dieren en onze planeet. Samen maken we van jouw overgang naar een meer plantaardige levensstijl een positieve en inspirerende reis. Met mijn steun en begeleiding zul je ontdekken dat plantgebaseerd eten niet alleen lekker en voedzaam is, maar ook leuk en bevredigend!

In mijn Praktijk

Maak gewoon eens een afspraak en kom eens langs in mijn praktijk om kennis te maken.

Online 

De contactmomenten kunnen ook plaatsvinden met whatsapp beeldbellen. .

Wandelen

Ook is het mogelijk om een gesprek te hebben tijdens een lekkere flinke natruurwandeling in de buurt waar ik woon (Natuurgebied Visdonk in Roosendaal).