Hoi! Leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn website!

Even voorstellen…

Mijn naam is Esther van Haarlem en ik ben Christen, voedingsdeskundige,  ACT- leefstijlcoach, stress en burn-out coach en ervaringsdeskundige.

Ik heb uitgebreide kennis op het gebied van zowel plantaardige als reguliere voedingpatronen. Zelf eet ik volledig plantaardig en deel ik graag mijn kennis hierover. Als je erover denkt om te willen overstappen op een gedeeltelijk of algeheel plantaardig voedingspatroon dan kan ik je daarbij helpen.

Ik heb verschillende opleidingen gedaan zoals:

  • Acceptance and Commitment Training/Therapy, gevolgd bij Sergio van der Pluijm.
  • Leefstijl- en Voedingsdeskundige, gevolgd bij Civas
  • Psyche & Gewicht gevolgd bij A plus opleidingen. 
  • Stress- en Burn-out Coaching, gevolgd bij Laudius

De ervaring leert dat problemen met emotie-eten en jojo’en met lichaamsgewicht dieper liggen dan alleen het volgen van allerlei diëten. Het grijpen naar eten als coping strategie is vaak een reactie op onderliggende emotionele en psychologische factoren. Doormiddel van Acceptance and Commitment Training/Therapy (ACT) kunnen we samen deze diepere lagen gaan onderzoeken. ACT helpt je om effectievere coping strategieën te ontwikkelen en je waarden te verhelderen die je in staat stellen te reflecteren om zo eerlijker, oprechter en met meer compassie naar jezelf te kijken en met jezelf om te gaan.

Vast zitten in bepaalde denkpatronen overkomt een ierder van ons wel eens en is op zich niet heel vreemd. Het is heel menselijk. Wat dat betreft zitten we als mens allemaal in hetzelfde schuitje. Het valt niet altijd mee om die niet effectieve denkpatronen te herkennen en te doorbreken en het dan vervolgens anders te doen. Want “wat” en “hoe” moet je het dan anders doen?! Je hebt bijvoorbeeld al zoveel pogingen gedaan om af te vallen maar je blijft maar jojo’en met je gewicht. Je vraagt jezelf steeds maar weer af waarom het je maar niet lukt en het frustreert je enorm. Je zit vast in een visieuse circel. Ikzelf als ervaringsdeskundige herken dit patroon als geen ander. Ik heb door de jaren heen geleerd om niet eerst aan mijn buitenkant te beginnen maar juist mijn aandacht te verschuiven naar mijn binnenkant. Doordat ik mijn vastzittende denkpatronen ben gaan herkennen was ik in staat om ze te gaan overschrijven met nieuwe. Ons “denkendoen en voelen” kan heel veel invloed hebben op onze eetgewoontes.

Gewichtsverlies en een gezondere relatie met eten zijn geen doelen op zich, maar natuurlijke uitkomsten van innerlijke groei!

Als ACT- leefstijl en voedingscoach ga ik samen met jou op pad. Samen gaan we de vastgewortelde denk- en eetpatronen verkennen die bijvoorbeeld het jojo-effect in je gewicht veroorzaken. Samen gaan we op onderzoek uit naar meer balans. Of je nu zoekt naar meer stabiliteit in je leefstijl, eetgewoontes en je gewicht of wilt overstappen naar een meer plantaardige levensstijl, ik ben er om je te ondersteunen bij elke bewuste stap die je zet op deze avontuurlijke reis naar meer zelfkennis en balans die jouw levensvreugde zullen bevorderen.

Ik kijk ernaar uit om je te mogen ondersteunen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 

Veranda promo